Framgångsrika företag i Östersund

När man pratar om framgångsrika företag i Östersund är det ju svårt att bortse från Maxtruck, som kanske är extra kända för sin Maxtruck 2t. Naturligtvis finns det däremot företag som är både större och mer kända, som förtjänar att nämnas i samma sammanhang:

För den som har skaffat solceller i Östersund är det ju knappast någon nyhet att Jämtkraft det största företaget, inte bara i Östersund, men i hela länet är etablerade i området. All elektricitet de säljer kommer från 100% förnybara energikällor. De hämtar alltså inte bara kraften från solceller Östersund, men också från vattenkraft, vind och skog. Som en liten parentes kan det vara intressant att veta att de har en kalkylator på sin sida där man kan räkna på att skaffa solceller även för egen del.

Photovoltaic System, Solar, Solar Energy, Solar Panel

Det näst största företaget i Östersund är kanske mest känt för de som bor i staden för sin bilförsäljning. Det är nämligen Persson Invest. Förutom att sälja Volvo i staden håller investmentbolaget på med sågverk och skogsförvaltning. Rykten i staden gör också gällande att de har kalkylerat på att ge sig in på marknaden för solceller Östersund, men vem vet om det är mer än bara skvaller.

Även det tredje största företaget i Östersund är ett bolag med finansiellt fokus, nämligen Fairfund Holdings, vars stora libanesiska ägare har satsat särskilt hårt i så skilda sektorer som kök och informationsteknologi.

Andra företag som också förtjänar att nämnas när man pratar om framgångsrika företag i Östersund är: Diös fastigheter, Berner & co, Norrskog Wood Products, Ahlberg – Dollarstore, Reaxcer, Attacus invest och Oscarson invest.

Det är särskilt intressant att se hur många investmentbolag som hör till de största företagen i Östersund. Med anledning av det stora avståndet till de allra största svenska städerna, har bygdens företag istället satsat på sådant som inte påverkas av avstånd. Finans är ett sådant område, och solceller Östersund är ett annat.

Framgångsrika företag i Östersund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 2 =

Rulla till toppen